Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Hang- en sluitwerk kunt u nodig hebben om draaiende delen van bijvoorbeeld ramen en deuren vast te zetten. Hang- en sluitwerk is dan ook de benaming voor materiaal waarmee deze delen aan een bouwwerk vast worden gezet. Deuren en ramen worden hiermee hangend gemaakt (bijvoorbeeld door scharnieren) en sluitend gemaakt door bijvoorbeeld sloten. In Nederland zijn er verschillende producenten die hang- en sluitwerk maken voor deuren en ramen. Sinds eeuwen worden deze producten al gemaakt. Steeds ontwikkelen deze producten zich en worden ze beter. Verschillende soorten hangwerk en sluitwerk zijn: veiligheidssloten, veiligheidsbijzetsloten, veiligheidscilinders en veiligheidsbeslag.

Veiligheidssloten

Een veiligheidsslot is ervoor gemaakt om een deur of raam te beschermen tegen ongewenste gasten. Een veiligheidsslot staat erom bekend dat deze moeilijk te manipuleren is en dat deze stevig en veilig is. Voor een buitendeur is dit slot uitstekend geschikt.

Veiligheidsbijzetsloten

Om uw raam of deur optimaal te beschermen tegen ongewenste gasten, kunt u het best één of twee veiligheidsbijzetsloten kopen. Deze kunt u naast een veiligheidsslot plaatsen om zo nog beter beschermd te zijn. Door het plaatsen van een bijzetslot, kan er geen wig gedreven worden tussen de deur en een deurpost. Daardoor kan een inbreker een stuk moeilijker uw deur forceren. De veiligheidsbijzetsloten worden meestal rond kniehoogte gemonteerd. De bijzetsloten zijn optimaal inbraak werend, door het gebruik van hoogwaardig materiaal en een doorzaagbeveiliging in de nachtschoot.

Veiligheidscilinders

Om er zeker van te weten dat u een goede veiligheidscilinders koopt, kunt u kijken naar het Politiekeurmerk Veilig Wonen en SKG. Aan de hand daarvan kunt u checken of ze geschikt zijn voor uw buitendeuren.

Veiligheidsbeslag

Veiligheidsbeslag kunt u herkennen doordat dit beslag geen schroeven aan de buitenkant heeft. Hierdoor kan het schild van buitenaf niet worden losgeschroefd door anderen en wordt hiermee de cilinder beschermt. De cilinder steekt verder niet uit, doordat het buitenschild maar liefst 12 millimeter dik is. Dit zorgt ervoor dat deze niet makkelijk afgebroken kan worden.

Slotenmaker

Wilt u tips over juist hang- en sluitwerk? Neem dan contact op met een slotenmaker in uw buurt.