Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Heeft u last van een wc die verstopt is? Dat is nooit fijn en het is ook geen fijne klus om op te lossen. Vaak vinden mensen het vies en willen ze een rioolbedrijf of loodgieter inhuren om het klusje op te knappen. In dit artikel zult een aantal oplossingen vinden die u kunt nemen om een verstopte wc op te verhelpen.

Voorbereiding

Voordat u begint met de wc, is het handig om een aantal dingen te weten. Als u doorgetrokken heeft, maar de wc spoelt niet door. Dan moet u niet nog een keer doorspoelen. Als u een tweede keer doorspoelt, kan het namelijk ervoor zorgen dat de wc overspoelt. Voordat u de wc gaat ontstoppen kunt u voor de zekerheid het best wat keukendoeken naast het toilet leggen. Het is ook verstandig om de deur open te houden voor eventuele chemische dampen of stank van de ontstoppingsmiddelen.

Verstopping weghalen met rubberen handschoenen

Een verstopte wc wordt vaak veroorzaakt door objecten zoals wc-rollen. Als u kunt zien of er iets in de wc zit waardoor deze verstopt zit, kunt u dat eruit halen. Dit kunt u doen met een rubberen handschoenen, zodat uw handen niet vies zullen worden.

Ontstoppen met afwasmiddel en heet water

U zult een paar knijpjes afwasmiddel in de wc-hals moeten doen. Giet hierna een emmer met heet water van 1 meter hoogte in het toilet. Om het porselein van uw wc pot niet te beschadigen, mag het geen kokend water zijn. Door vanaf 1 meter hoogte het water in het toilet te gooien, wordt er extra druk toegevoegd aan het water. Door het afwasmiddel zullen stoffen zoals vet opgelost worden, waardoor het toilet eenvoudiger doorspoelt. Voordat u doorspoelt, moet u het afwasmiddel en het water 5 minuten laten inwerken. De combinatie tussen beide middelen zorgt ervoordat de verstopping los genoeg wordt gemaakt om vrij te komen. Spoel door na 5 minuten.

Een loodgieter bellen

Heeft u zelf geen tijd, zin of een andere reden om de wc te ontstoppen? Dan kunt u natuurlijk een loodgieter bellen. Een loodgieter staat vaak de hele dag klaar om u te helpen. In sommige gevallen is het ook niet mogelijk om zelf een wc te ontstoppen en ook dan is een loodgieter een zeer geschikte oplossing. U kunt eenvoudig een afspraak maken met een loodgieter die snel langs kan komen en ook in een korte tijd uw wc kan ontstoppen.