Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Hebt u last van een rioolverstopping? Het is een probleem dat iedereen wel een keer meemaakt in zijn leven. Het is in dat geval verstandig om hierover informatie op te zoeken, zodat u precies weet wat u in het geval van een rioolverstopping kunt doen.

Gemiddeld heeft een huishouden maar liefst 1 keer in de 8 tot 10 jaar last van een rioolverstopping. Dit betekent natuurlijk niet dat iedereen hier last van heeft. Er zijn namelijk huishoudens die meerdere keren last hebben van een rioolverstopping. Daarentegen zijn er ook huishoudens die nog nooit last van een rioolverstopping hebben gehad en er ook nooit last van zullen krijgen. Twee van de hoofdoorzaken van een rioolverstopping zijn een onjuist aangelegde riolering en een riolering die aan vervanging toe is. Andere oorzaken kunnen zijn: het ingroeien van wortels, te veel toiletpapier en het aanzetten van vet.

Maatregelen en tips

Een rioolverstopping kan niet altijd voorkomen worden, echter zijn er wel maatregelen waarmee de kans op een verstopping sterk afgenomen wordt. Een aantal tips om de kans op een rioolverstopping te verlagen zijn:

  • Nooit afvallen gooien in de afvoeren van het toilet of van de spoelbak. Hieronder kan eten, sauzen, vetten, plastic of ander afval verstaan worden. Mocht dit wel een keer gebeuren, is dit niet heel erg. Echter is het wel belangrijk om dit na te spoelen met veel water.
  • Gebruik niet te veel wc papier voor het toilet. Het gevolg hiervan kan zijn dat er een ontstopping ontstaat. Probeer in dit geval nogmaals door te spoelen. Helpt dit niet? Gebruik dan een wc ontstopper. Mocht dit blijven voorkomen, spoel dan meerdere keren door en wacht met het volgende lading wc papier wanneer de vorige lading weggespoeld is.
  • Gooi geen tampons, luiers, natte doekjes of inlegkruisjes in het toilet! Dit is namelijk de meest voorkomende oorzaak van een verstopt toilet. Deze moet u in een afvalprullenbak naast het toilet gooien.
  • Maak regelmatig het siffon schoon. Een wasbak en een doucheafvoer kan snel verstopt raken door onder andere haren. Het is dus verstandig om deze regelmatig schoon te maken. Er zijn natuurlijk nog meerdere tips en maatregelen die u kunt nemen. Dit zijn echter de belangrijkste hiervan. Mocht u toch last blijven hebben van verstopte rioleringen, neem dan contact op met ons.

Op zoek naar een rioolbedrijf?

Via spoedklus.nl kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen voor riool ontstoppen. Neem telefonisch contact op of laat uw gegevens achter op de website. Dan zorgen wij ervoor dat uw rioolverstopping binnen de kortste tijd verholpen wordt. Benieuwd naar wat een rioolbedrijf voor u kan betekenen? Lees het hier.