Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Vloerverwarming is in veel huizen aanwezig. Het zorgt voor een beter wooncomfort en een lagere energierekening. Maar wat is vloerverwarming precies en wat zijn de voor-en nadelen van vloerverwarming? Dat zult u te weten komen in dit artikel.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is eigenlijk precies wat de naam al zegt. Het is een verwarming die onder de vloer van uw kamer is ingebouwd. Door een verwarming op deze manier te gebruiken, wordt de vloer van uw huis verwarmd. In de winter zult u met vloerverwarming gewoon op blote voeten door uw huis kunnen lopen. Er zijn verschillende vloerverwarmingssystemen. Er zijn over het algemeen 3 soorten vloerverwarmingssystemen:

  • Op matten
  • Inslijpen/infrezen
  • Op krimnetten/staalmatten

Het is mogelijk om te kiezen voor een vloer die elektrisch verwarmd wordt (via een droogbouwsysteem) of door middel van warm water verwarmd wordt(via een natbouwsysteem). Dit type vloerverwarming verwarmt uw vloer op een gelijkmatige manier door de warmtestraling. Doordat deze gelijkmatige verdeling aanwezig is, zullen er in uw kamer geen verschillen in temperatuur zijn. De gelijkmatige temperatuur wordt door de meerderheid van de mensen als enorm aangenaam ervaren. U kunt vloerverwarming centraal bedienen via uw thermostaat. Deze thermostaat kan geprogrammeerd worden, zodat u zelf kunt bepalen hoe warm u de temperatuur wilt hebben. Als u de complete centrale verwarming wilt vervangen, is dat ook mogelijk. Dan moet uw vloeroppervlak wel groot genoeg zijn.

Voor- en nadelen van vloerverwarming

Vloerverwarming heeft een hele hoop voordelen. De belangrijkste voordelen van vloerverwarming zijn:

  • Een aangename temperatuur (veroorzaakt door de gelijkmatige verdeling van de warmte)
  • Een laag energieverbruik (veroorzaakt door minder gestook)
  • Uw huis dat in waarde stijgt en de radiatoren die geen noodzaak meer zijn (als u de vloerverwarming als hoofdverwarming kiest).

Naast de voordelen heeft vloerverwarming in uw huis ook een aantal nadelen. De belangrijkste nadelen van vloerverwarming zijn:

  • Noodzakelijke leidingen die geplaatst moeten worden in uw vloer (kost enorm veel tijd en arbeid)
  • Als u tapijt heeft wordt een groot deel van de warmte tegengehouden
  • Lekkages kunnen alleen nog maar hersteld worden als u de vloer openbreekt
  • De warmte die erg langzaam vrijkomt

De voordelen zijn voor de meeste mensen veel groter dan de nadelen en daarom is de vloerverwarming tegenwoordig in veel huizen aanwezig. Zeker de verlagende energiekosten zijn aantrekkelijk om vloerverwarming aan te leggen in uw huis. Bent u geinteresseerd? Zoek dan naar een loodgieter die vloerverwarming aan kan leggen.