Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Last van een lekkage? Heb ik wel een lekkage? Het is nooit fijn om last te hebben van een lekkage. Het kan een hoop gedoe opleveren en kan bovendien voor veel schade zorgen. Het opsporen van een lekkage is niet makkelijk en daarom wordt er vaak een loodgieter ingeschakeld voor dergelijke problemen.

Hoe herken ik een lekkage?

Een lekkage herkennen is vaak niet erg lastig. Bij een lekkage bevindt zich ergens een opening (een gat), waar water naar buiten loopt. Dit hoort niet te gebeuren en daarom is er sprake van een lekkage. Bij een beginnende lekkage is het lastig om deze te vinden. Het begint klein en onopvallend, maar later ontstaat er ernstige schade. Het is daarom belangrijk om een lekkage op tijd te herkennen. Zo kunt u de schade van de lekkages beperken en oplossen. Het opsporen van een lekkage is niet altijd even gemakkelijk. In enkele gevallen moet hiervoor geavanceerde lekdetectie apparatuur gebruikt worden. Een lekkage heeft meerdere kenmerken. Een aantal hiervan zijn:

  • vocht- en schimmelplekken
  • loslatend behang en/of stucwerk
  • een bedompte en muffe geur
  • algen op muren en zilvervisjes
  • rioolvliegen en/of pissebedden

Natuurlijk hoeven niet alle kenmerken aanwezig te zijn, om een lekkage te hebben. Per lekkage verschilt het welke verschijningen er plaatsvinden.

Hoe voorkom ik een ernstige lekkage?

Een lekkage kan op het begin nog onopvallend zijn. Na een tijd zullen echter vochtplekken en schimmels ontstaan, die gaan opvallen. Toch is het mogelijk om een lekkage eerder te herkennen. Een lekkage in een vroeg stadium kan bijvoorbeeld herkend worden door langzaam drogende was, een oplopende waterfactuur of veel condens in uw woonruimte. Het is in dit geval noodzakelijk om zo snel mogelijk een loodgieter in te huren. Deze kan de lekkage namelijk ontdekken en een oplossing vinden voor het probleem. De schade in uw woonruimte zal hierdoor beperkt blijven. Het opsporen van het probleem kan ook grote schade veroorzaken. Uw vloer of muur moet wellicht opengebroken worden en dit is erg duur.

Spoedend gezocht naar een loodgieter?

Via spoedklus.nl kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen voor een loodgieter. Neem telefonisch contact op of laat uw gegevens achter op de website. Dan zorgen wij ervoor dat uw lekkage binnen de kortste tijd verholpen wordt. Benieuwd naar wat loodgieters voor u kunnen betekenen? Lees hier over takenpakket van een loodgieter!