Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Moet uw sanitair, waterleidingen, riolering of verwarmingsinstallatie onderhouden of aangelegd worden? Dan komt een loodgieter van pas. Een loodgieter kan u helpen bij deze klussen. Een loodgieter kost natuurlijk wel geld en er zijn een aantal factoren die de prijs bepalen. In dit artikel komt u erachter wat een loodgieter per uur kost en waar dat op gebaseerd is.

Wat kost een loodgieter per uur?

Hoeveel een loodgieter per uur kost, hangt enorm af van de werkzaamheden die hij uitvoert en de afstand die hij moet rijden om bij de plaats te komen. Gemiddeld rekenen loodgieters ongeveer een uurtarief van 40 tot 70 euro. Dit is per loodgieter anders. Naast het uurtarief kan een loodgieter ook nog voorrijkosten doorberekenen. Als een loodgietersbedrijf bij u in de buurt gevestigd is, dan zullen deze kosten nihil of niet aanwezig zijn. Als u een loodgietersbedrijf van wat verder ingeschakeld heeft, dan zullen deze kosten logischerwijs wat hoger zijn. Gemiddeld liggen de voorrijkosten op zo’n 20 euro.

Waar betaalt u voor?

Een loodgieter maakt natuurlijk ook kosten. Waaruit bestaat de totale prijs van het inhuren van een loodgieter eigenlijk? De kostprijs van een loodgieter bestaat eigenlijk uit 3 delen. Het eerste deel is natuurlijk het arbeidsloon. Het uurtarief bestaat voor het grootste deel uit deze kosten. Verder zijn de voorrijkosten ook een onderdeel van de totale prijs. Hierover is al wat vertelt in de vorige alinea. Tot slot zijn er ook nog materiaalkosten voor een loodgieter. Bij de meeste opdrachten bestaan de totale kosten voor 5% uit de voorrijkosten, voor 35% uit de materiaalkosten en voor 60% uit de loonkosten. Er zijn nog andere factoren, welke de totale prijs beïnvloeden. In het algemeen geldt er dat hoe meer vraag er is, hoe duurder iets wordt. Dit geldt ook bij loodgieters. Hoe meer vraag er is naar de klussen, hoe meer ze voor een klus kunnen vragen. Hoe lang een loodgieter in het vak zit, bepaalt ook mede de prijs. U zult logischerwijs wat meer betalen voor iemand die al jaren in het vak zit, dan voor iemand die nog maar een maand ervaring heeft.