Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Last van een CV-ketel storing? Dat is natuurlijk niet fijn. U kunt een storing aan de cv-ketel herkennen doordat er geen warm water meer uit de kraan komt of wanneer de verwarming niet meer werkt. Bij een cv-ketel storing is het verstandig om zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen.

Heeft mijn cv-ketel last van een storing?

Het is niet altijd voor iedereen duidelijk of de cv-ketel last heeft van een storing. Er zijn een aantal kenmerken waaraan u kunt herkennen dat of uw cv-ketel een storing heeft. Deze kenmerken zijn:

  • Stopcontact: het klinkt misschien stom en voor de hand, maar zit de stekker nog in het stopcontact? In sommige gevallen hebben mensen de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact gehaald, waardoor de cv-ketel niet meer werkt.
  • Zekeringen: werken de zekeringen nog? Soms kan het probleem liggen bij de zekeringen. Deze kunnen gestopt zijn met werken.
  • Druk ketel: de druk van de ketel moet goed zijn en tussen de 1,5 en 2,0 bar liggen. Als hij lager dan 1 bar is, moet u de ketel bijvullen.
  • Geluiden in de leidingen: als u geluiden hoort in de leidingen, moet u de verwarming ontluchten.
  • Waakvlam: als de waakvlam niet brandt, moet u deze ontsteken.
  • Gaskraan en toestelkraan: als deze kranen niet open staan, moet u deze opendraaien.
  • Lekkage of openstaande kraan: check of er niet ergens een lekkage is of er een andere kraan openstaat. In dat geval licht het niet aan de cv-ketel.

Zelf cv-ketel storing oplossen

Voor de handige mensen onder ons is het vaak wat makkelijker een cv storing op te lossen. Voor de mensen die hier geen verstand van hebben is het lastiger en daarom wordt het aangeraden om een loodgieter in te huren.

Een cv-ketel vervangen

Een cv-ketel gaat gemiddeld ongeveer 12 jaar mee. Er komt een moment dat uw cv-ketel ermee ophoudt en dat deze vervangen dient te worden. Hoe ouder uw cv-ketel wordt, hoe groter de kans op storingen wordt. Heeft u dus een cv-ketel die al redelijk wat jaren meegaat en deze heeft last van een storing? Dan kan het in enkele gevallen verstandig zijn om een nieuwe cv-ketel te kopen en de oude cv-ketel te vervangen. Vervangen van onderdelen van de oude cv-ketel kost nu al best wat geld en ook kunt u rekening houden met hogere energiekosten. Dit komt doordat het gasgebruik bij een oude cv-ketel stijgt. Het kan dus in enkele gevallen beter zijn om een nieuwe cv-ketel te kopen en de oude te vervangen, dan enkel de onderdelen van de oude cv-ketel te vervangen.