Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Over het algemeen bestaat het werk van een glaszetter vooral uit het zetten van glas. Hierbij gaat het dan vooral over het zetten van nieuw glas in onder andere een deur of raam. Glas is nou eenmaal erg breekbaar, het is dan ook niet gek dat er weleens een moment komt dat je een glaszetter nodig hebt. Je wilt dit ook snel gedaan hebben want een huis zonder glas geeft veel tocht en kou met zich mee. Ook de veiligheid loopt hiermee gevaar. Een glaszetter is er dus wel aan gewend om met spoed of zo snel mogelijk het gebroken glas te komen repareren of, zoals in de meeste gevallen, het te vervangen.

Wat doet een glaszetter precies?

Het leven van een glaszetter bestaat niet alleen uit het repareren, uithalen en inzetten van glas. In zijn dagelijkse werkzaamheden komen ook taken als het houtwerk of de kunststof kozijnen welke zich om het glas heen bevinden aan bod. Er wordt door een glaszetter bijvoorbeeld ook kit werk verricht. Ook andere stukken afwerking worden door de glaszetter gedaan. Dit geeft al aan dat een glaszetter meer voor je kan betekenen dan je op het eerste moment misschien zou denken. Als je hebt besloten om iemand in te schakelen om een raam te vervangen zijn er nog wel wat beslissingen die je eerst moet nemen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten glas op de markt. De meest bekende zijn het enkel- en dubbelglas.

verschillende soorten glas

Zoals hierboven al werd vermeld zijn er veel verschillende soorten glas. Het is dus slim om van tevoren al te bedenken wat voor soort glas je zou willen. Als het glas bijvoorbeeld bedoeld is om het huis te beschermen tegen de kou van buiten dan kan dubbel glas een goed optie zijn. Dit isoleert je huis namelijk een stuk beter dan enkel glas. Wil je nog steviger glas dan kun je gaan voor gehard-, gelaagd- of draadglas. Deze soorten glas zijn nog eens extra verstevigd en zorgen dus voor nog meer stevigheid. Wel zo handig als het glas veel te verduren heeft.