Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Een glaszetter verzorgt de plaatsing en vervanging van glas in bebouwing. Hieronder vallen de volgende werkzaamheden: het plaatsen van verschillende soorten glazen ruiten, het plaatsen van interieurglas, het vervoer van verschillende glastypes, het verwijderen van het oude glas, het plaatsen en herstellen van kozijnen van allerlei verschillend materiaal, het afkitten van het glas en de schoonmaak van werkplek en glas. Een glaszetter is soms gespecialiseerd in het zetten van bepaalde types glas, zoals het zetten van interieurglas of het zetten van glas-in-lood. Ook kunnen glaszetters spiegels zetten, lichtkoepels, glazen scheidingswanden of glazen deuren.

Waar denkt u aan bij het aanvragen van een offerte?

Besef goed wat u wilt en hoeveel dit mag kosten. Op deze manier kunt u goed uw offerte specificeren. Dit zorgt ervoor dat uw glaszetter u op een adequate manier kan adviseren. Zijn uw wensen bijvoorbeeld mogelijk met het budget dat u beschikbaar heeft? Is het mogelijk om de offerte aan te passen zodat u alsnog uitkomt met uw budget? Zorg ervoor dat u altijd uw eigen wensen goed op een rijtje heeft bij het aanvragen van een glaszetter offerte. Op deze manier is voor u en de glaszetter ook goed te overzien op welke manier budget en offerte met elkaar in overeenstemming te krijgen zijn.

Zijn er overige tips?

Onderhandel waar het mogelijk is. Het kan zijn dat u glas-in-lood laat weg halen om te vervangen door modern glaswerk. De glaszetter kan dit mogelijk weer ergens anders gebruiken en hiermee uw kosten drukken. Of misschien wilt u de kozijnen hergebruiken en is dit mogelijk door ze te repareren. Het loont altijd om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Laat dit ook altijd in de offerte opnemen. Op deze manier ontstaat er geen verwarring over gemaakte afspraken. Bij het aanvragen van een glaszetter offerte wordt vaak gedacht dat er geen ruimte is voor zulke onderhandelingen. Dit is echter onjuist.

Het vergelijken van offertes

Vergelijk altijd meerdere offertes. Denk hierbij aan een minimum van drie glaszetters. Op deze manier kunt u bij het aanvragen van glaszetter offertes goed inzien wat de gebruikelijke kosten zijn. Bovendien is er met een gespecificeerde offerte goed te zien wat welke glaszetter voor welke werkzaamheden vraagt. Zo kunt u een bijvoorbeeld duurdere offerte toch qua kosten drukken door bepaalde werkzaamheden zelf in de hand te nemen. U kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om zelf het glas en de kozijnen te verwijderen. Bedenk hier echter wel bij dat het werk van een glaszetter zeer specialistisch is. Ook kunt u een concurrerend element introduceren welke mogelijke kosten verder kan drukken.