Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Iedereen heeft te maken met elektriciteit. In elk huis zijn er elektriciteitsaansluitingen aanwezig en deze kunnen soms voor problemen zorgen. Voordat u het weet, zit u met verlichting die niet werkt, koelkast die het niet doet, televisie die niet aangaat en andere apparaten waar geen stroom meer voor is, kortom u heeft last van een elektrische storing. Natuurlijk is dit ontzettend vervelend en wilt u dat dit zo snel en goed mogelijk opgelost zal worden. Sommige mensen zijn erg handig en kunnen een elektrische storing zelf oplossen. Het oplossen van een elektrische storing kan echter erg lastig zijn en brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Daarom is het verstandig om een elektricien in te huren. Deze weet namelijk precies wat hij doet en kan uw storing snel verhelpen.

Elektrische storing

Een elektrische storing komt overal voor. In oude installaties komen storingen voor, maar ook in nieuwe installaties. Voordat een elektrische storing opgelost kan worden door een elektricien, zal eerst het probleem gelokaliseerd moeten worden. Anders kan de elektricien niet beginnen met het verhelpen van de oplossing.

Elektrische storing lokaliseren

Een elektricien is op de hoogte van hoe de verschillende schakelingen werken. Dit is belangrijk om te weten hoe deze werken en dus een storing dus verholpen kan worden. Een storing kan gelokaliseerd worden op verschillende manieren. Hierbij gebruikt de elektricien zijn ogen, neus en oren. Wanneer er een brandlucht hangt omtrent apparaten die aangesloten zijn op het stroomnetwerk, kan de elektricien dit constateren door middel van zijn neus. Bij een brandlucht is er in veel gevallen slechts sprake van een gedeeltelijke draadbreuk of van een slecht contact. Het kan herkent worden door verkoolde delen of bruine delen van een contactstop of contactdoos. Door te controleren of schakelaars in een goede stand staan, de zekeringen niet zijn doorgesmolten, de contactstoppen goed in de contactdozen zitten, de thermische beveiligingen goed aangesloten zijn, er geen kabels weg zijn en er geen kapotte apparaten zijn. Door dit te controleren, kan er in enkele gevallen de oplossing eenvoudig gevonden worden. Tot slot kan de driefasen asynchrone draaistoommotor veel lawaai maken. Dit kan betekenen dat er een defecte zekering is, een faseleiding onderbroken is of dat er een lager defect is. Er kunnen meerdere oorzaken zijn, die geconstateerd kunnen worden met het oor.