Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Een dakrenovatie kan bij u nodig zijn, maar wanneer is dit precies nodig? Is er een vergunning voor nodig en zijn er subsidies voor dakrenovatie? Dat zijn vragen die bij veel mensen door het hoofd spoken en die zullen in dit artikel beantwoord worden.

Heb ik een dakrenovatie nodig?

Een dakrenovatie kan in verschillende gevallen nodig zijn. Als uw dak kleine gebreken heeft, bijvoorbeeld dakpannen die verschoven zijn of kleinere scheurtjes die in de dakbedekking aanwezig zijn, dan moet u dit oplossen door middel van dakreparatie. Tenminste, als deze op tijd ontdekt worden. Het kan ook zijn dat uw dak zijn levensduur bereikt heeft of dat er een grote schade aan uw dak aanwezig is. In dat geval zult u uw dak moeten laten renoveren. Bij een dakrenovatie wordt uw hele dak of een deel van uw dak vervangen. Daardoor zal uw dak weer een lange tijd mee kunnen. Om erachter te komen of uw dak een dakrenovatie nodig heeft, kunt u het beste advies inwinnen bij een dakdekkersbedrijf. Zij kunnen u voorzien van goed advies en weten wanneer een dakrenovatie noodzakelijk is.

Heb ik een vergunning nodig voor mijn dakrenovatie?

In sommige gevallen heeft u een vergunning nodig. Als u alleen uw dakbedekking vervangt, heeft u geen vergunning nodig. Dit hoeft ook niet als er ander materiaal gekozen wordt. Als u echter van plan bent om andere wijzigingen te doen, zoals het aanbrengen van isolatiemateriaal, moet er soms wel een vergunning worden aangevraagd. Dit kan bij de gemeente. Er is in principe een vergunning nodig als de draagconstructie van uw dak aangepast wordt en als er een uitbreiding (in hoogte, breedte of dikte) van de woning plaatsvindt. Twijfelt u? Win dan sowieso informatie in bij de gemeente. Dit voorkomt problemen achteraf.

Subsidies voor dakrenovatie

Wilt u weten of u aanspraak maakt op een subsidie? Dat kunt u navragen bij uw gemeente. Als u toch naar de gemeente moet om een vergunning aan te vragen voor een dakrenovatie, kunt u gelijk informatie inwinnen over de subsidies. Als uw woning een dakrenovatie nodig heeft, is er in veel gevallen sprake van een wat verouderd huis. In veel gemeenten in Nederland wordt er subsidie gegeven voor duurzame maatregelen. Het vervangen van dakbedekking en het isoleren van het dak vallen hieronder. Het is daarom altijd verstandig om navraag te doen met betrekking tot de subsidie. U wilt natuurlijk geen geld mislopen.