Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Veel mensen weten over het algemeen wel wat een elektricien doet en waarmee deze zich bezighoudt. Een elektricien werkt met alles wat maar te maken heeft met elektriciteit. Echter is het vak van een elektricien redelijk uitgebreid en is het meer dan wat mensen vaak denken. In dit artikel vindt u kort overzicht van wat een elektricien allemaal doet.

Elektriciteit aanleggen

Wanneer er op een plaats nog geen enkel spoor is van elektriciteit, is het de taak van een elektricien om ervoor te zorgen dat er elektriciteit komt. Dit kan zijn in een huis, maar ook in een tuin of een bedrijfsvestiging. Het is de taak van een elektricien om de klant elektriciteit te geven, waar deze dat graag gewenst heeft. Dit kan natuurlijk ook op een zolder zijn of in een kelder. Voordat er elektriciteit wordt aangelegd voor de belichting van een ruimte, moet er een lichtplan zijn. Dit is een ontwerp op papier, met plan waarop aangegeven is waar het licht moet komen. De elektricien moet in dat geval ervoor zorgen dat dat mogelijk is met de elektriciteit. Het aanleggen van de buizen en het doortrekken van draden moet vakkundig gebeuren. Anders kunnen er storingen voorkomen. Het aanleggen van elektriciteit is bovendien gevaarlijk. Voordat u iemand inhuurt, zorg ervoor dat deze vakkundig genoeg is, om problemen te voorkomen.

Installatie elektriciteit

Een elektricien is natuurlijk gespecialiseerd in het installeren van elektriciteit in huizen. Hierbij is hij op de hoogte van groepenkast, verlichting en andere elektrische apparaten waarmee rekening gehouden dient te worden. Daarbij worden alle elektrische apparaten meegerekend. Er worden stroomgroepen aangemaakt, waarbij nagegaan wordt hoe veel lichtpunten deze nodig heeft en hoe veel stopcontacten. Indien nodig kunnen er stopcontacten of lichtpunten verwijderd, toegevoegd of aangepast worden. De elektricien houdt hierbij ook rekening dat er niet te grote stroomgroepen te maken, zodat de kans op slecht functionerende stroomgroepen uitgesloten wordt. Bent u opzoek naar een elektricien in uw buurt? Hier vindt u een overzicht.

Onderhoud en storingsdienst

Wanneer u bij een elektricien bent uitgekomen en deze het werk goed uitgevoerd heeft, is het handig om af te spreken dat deze ook het onderhoud van de elektriciteit verzorgd. Onderhoud is namelijk erg belangrijk, omdat er anders dingen mis kunnen gaan. Elektriciteit is tegenwoordig iets waar niemand meer zonder kan. Veel belangrijke apparaten hebben nu eenmaal stroom nodig. Als er kortsluiting of een storing plaatsvindt, is het belangrijk dat u bij uw elektricien terecht kunt. Vaak hebben deze 24-uurs service, waardoor u deze elk moment van de dag kunt bellen en het probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden.