Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Er zijn twee soorten valbeveiliging, namelijk individuele valbeveiliging en collectieve valbeveiliging. Collectieve voorziening heeft altijd de voorkeur. Optimale veiligheid, gemakkelijk gebruikersgemak en de gemoedsrust die snel ontstaat als je ziet dat je goed beveiligd bent, zijn de grote voordelen van permanente dakrandbeveiliging.

Het is bovendien niet heel erg ingewikkeld om de permanente dakrandbeveiliging aan te brengen en het is ook nog eens een voordelige oplossing als je het op de lange termijn bekijkt. Dakrandbeveiliging biedt maximale valbescherming, want op die manier beveilig je in één keer alle personen die op het dak aanwezig zijn. Bovendien hoeven niet allerlei tijdrovende voorzorgsmaatregelen te worden genomen, zoals het geval is bij individuele valbeveiliging. Je werknemers zullen zich veiliger voelen en gefocust en efficiënt hun werk kunnen doen. Het karwei zal in kortere tijd geklaard zijn.

 

Functioneel

Kijk hoeveel mensen toegang moeten hebben tot het dak. En met welke regelmaat. Hoe meer personen en hoe vaker, hoe gemakkelijker de keuze voor permanente dakrandbeveiliging wordt. Het moge duidelijk zijn dat het uiterlijk van de beveiliging niet belangrijker is dan de veiligheid. De dakrandbeveiliging moet functioneel zijn en de personen beschermen. Mocht het om esthetische redenen uit het zicht moeten kunnen worden genomen, dan is wellicht een neerklapbare dakrandbeveiliging een optie. Maar er zijn zeer fraai vormgegeven dakrandbeveiligingen te realiseren. De investering in bescherming, veiligheid en gebruikersgemak is die voor de lange termijn. Een eenmalige investering voor een definitieve perfecte oplossing. Iedereen kan zonder problemen het dak betreden.

Natuurlijk moeten alle personen te allen tijde alert blijven bij het werken en lopen op het dak, maar de permanente dakrandbeveiliging biedt de beste valbescherming. Alle onderhoudsmonteurs ten behoeve van de airconditioning, de zonnepanelen en afzuigsystemen kunnen geconcentreerd en snel hun werk doen. Het is een voortdurende veilige omgeving geworden die door begaan kan worden. Of ze nou wel of niet training voor werken op hoogte hebben gehad. Bij het monteren en plaatsen van dakrandbeveiliging wordt het dak niet beschadigd. Er is dus geen kans op lekkage. Het grootste voordeel van permanente dakrandbeveiliging is dat na montage het platte dak optimaal en maximaal beveiligd is, ook voor mensen die geen onderhoudsmonteurs of zonnepaneleninstallateurs zijn.