Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

steigerr

De rolsteiger is een veel gekozen product voor veilig werken op hoogte. Zowel de actieve doe-het-zelver als de professionele timmerman haalt veel profijt uit zijn stellage. Tijdens de zoektocht naar een rolsteiger komt u vele merken en types tegen. Waar moet u precies op letten? In deze blog nemen we u graag mee en geven we wat meer informatie over rolsteigers.

Rolsteiger, wat is dat ook alweer?

De rolsteiger wordt vaak gebruikt als men een klus op hoogte moet uitvoeren. U kunt hierbij denken aan de schilder die een gevel gaat schilderen of aan de timmerman die een dakkapel wil renoveren. Maar welke onderdelen zijn nu essentieel voor een veilige opbouw? Rolsteigers bestaan uit los steigermateriaal met allemaal een eigen functie. Zo zult u opbouwframes, vloeren, schoren en wielen nodig hebben om de stabiliteit te waarborgen. Omdat de stellage onderaan voorzien is van steigerwielen kunt u hem verplaatsen. De onderdelen bepalen uiteindelijk en de manier waarop de stellage in elkaar is gezet bepalen hoe stabiel en hoe hoog u uw steiger op kunt bouwen.

Wat is werkhoogte rolsteiger?

Binnen de ‘rolsteiger-branche’ wordt altijd gesproken over verschillende werkhoogtes. Maar wat betekent dit in de praktijk eigenlijk en welke termen komen vaak terug? U zult ongetwijfeld gehoord hebben van de uitspraak ‘platformhoogte’ en ‘werkhoogte’. Het verschil tussen deze is vrij simpel. De platformhoogte is de hoogte waarop de loopvloer ligt, tel hier twee meter bij op dan heeft u direct de werkhoogte te pakken. Beide hoogtes staan los van de totale hoogte van de steiger

Rekensom: zodra het platform op 8.20 meter hoogte ligt, dan is de werkhoogte 10.20 meter (platformhoogte + 2.00 meter).

Goedkope rolsteiger kopen?

Een rolsteiger is hoe dan ook een kostbare investering, echter kunt u tot bepaalde hoogte de prijs zelf bepalen. Zo is de prijs afhankelijk van diverse factoren: hoe hoog wilt u bijvoorbeeld gaan bouwen? Moet de steiger dubbel geschoord zijn, of is een enkel kruis voldoende? Moeten de vloeren van lichtgewicht materiaal zijn of mag een houten vloer ook? Allemaal vragen waar u over na moet denken voordat u tot uiteindelijke aanschaf overgaat. Er is een ruime keuze:

  • Breedte steiger: 0.75, 0.90, of 1.35 meter;
  • Platformlengte: 1.90, 2.50, of 3.05 meter;
  • Houten vloeren, of lichtgewicht platform;
  • Moet de stellage voldoen aan de nieuwe wet -en regelgeving;

Tip: wanneer u een steiger koopt, vraag dan ook eens naar de steigeraanhangers. Vaak worden deze met extra korting aangeboden als u beide producten koopt. Daarnaast is het ook zeer zeker het overwegen waard om na te denken over een uitwijkconsole. Met dit product kan u veilig aan een dakkapel werken.

Rolsteiger voor iedere klus

Een rolsteiger is geschikt voor nagenoeg iedere professionele klus. Als u overweegt om eentje aan te schaffen dan kan u het beste advies inwinnen bij een specialist zoals laddersenrolsteigers.nl. Zij kunnen u verder helpen door de jarenlange ervaring en verkopen alleen hoogwaardig en gecertificeerd materiaal. Want veiligheid gaat boven alles!