Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Als je gaat klussen is een goede voorbereiding noodzakelijk. Probeer zoveel mogelijk informatie in te winnen bij speciaalzaken, kijk filmpjes op het internet, vraag om hulp van een vakman of vraag bekenden, die een soortgelijke klus al eens hebben uitgevoerd, om hun ervaringen. Maak vervolgens een duidelijk planning van de werkzaamheden. In je planning leg je vast wanneer je wat moet doen, wat je nodig hebt, hoeveel tijd het kost en hoe je de klus zelf veilig uit kunt voeren. Jaarlijks worden er namelijk zo’n 130.000 ongevallen veroorzaakt door doe-het-zelvers. De meeste ongevallen worden veroorzaakt door de cirkelzaag, de ladder, het stanleymes, de handzaag, de slijptol en de hamer. De meeste letsels komt voor aan de handen (51%), aan het hoofd (11%) en aan de voeten (10%).

Veiligheid boven alles

Als je gaat klussen, doe dit dan veilig en verantwoord. Dit begint met de juiste bescherming. Er zijn verschillende soorten beschermingsmiddelen die de mate van veiligheid verhogen: gehoorbeschermers, een veiligheidsbril, werkhandschoenen en veiligheidsschoenen. Een goede werkbroek is ook prettig. Bij het kopen van een werkbroek is het belangrijk eerst te bepalen welk type werkbroek je nodig hebt. Een standaard werkbroek beschikt vaak over allerlei extra’s, zoals kniezakken en een hamerlus. Daarnaast is de stof waterafstotend en soms vuurwerend.

Het gebruik van een trap of ladder

Een val is zo gemaakt. Het is één van de meest voorkomende klusongelukken. Zorg dat je altijd een veilige trap of ladder gebruikt, zodat je stabiel staat.

Gebruik van het juiste gereedschap

Veel ongelukken worden veroorzaakt door het gebruik van het verkeerde gereedschap. Gebruik een specifiek stuk gereedschap dus altijd alleen waar het voor gemaakt is en gebruik ze niet om andere soorten klussen mee uit te voeren. Ben je op zoek naar het juiste gereedschap? Bezoek dan een speciaalzaak, zoals Mastertools. Zij bieden kwalitatief hand- en elektrisch gereedschap voor elke klus voor de handige doe-het-zelver tot en met de professionele vakman.