Spoedklus.nl

Het platform voor al jouw reparaties
Spoedklus is compleet onafhankelijk
Klanten geven ons een 9,5
9.5/10
55 reviews

Dat je huis is voorzien van een fundering is vanzelfsprekend. Zonder fundering is je woning niet verbonden met de ondergrond en zal je huis bij de eerste de beste storm “wegwaaien” of loop je risico op een verzakking. Maar lang niet altijd wordt er rekening gehouden met fundering onder bijgebouwen. Denk hierbij aan een veranda, een overkapping of zelfs een speeltoestel voor de kinderen. Ook voor deze bouwwerken is een fundering noodzakelijk. Een gemakkelijke wijze om een fundering onder bouwwerken aan te brengen is met betonpoeren.

Wat zijn betonpoeren?

Kortweg is een fundering een bouwwerk onder de eigenlijke hoofdconstructie, boven de grond. Via de fundering zullen de krachten van de constructie aan de ondergrond overgedragen worden. Een betonpoer is een betonnen prefab constructie die in de grond moet worden ingegraven. Uit de poer steken één of meerdere draadeinden waarop de staanders van de constructie geplaatst wordt. Een betonpoer kan je veel werk schelen, want je hoeft niet zelf een fundering te maken. Het enige wat je moet doen is gaten graven op de plekken waar de staanders voor de constructie komen. Hier zet je een betonpoer in. De overige ruimte vul je met snel betonmortel en als dit gedroogd is vul je het gat met zand. Je kunt daarna direct beginnen met het opbouwen van je constructie.

Waarom betonpoeren platen?

Welk bouwwerk je ook gaat maken, zonder goede fundering is de basis van je bouwwerk niet goed en staat je bouwwerk nooit stabiel. Je loopt het risico op verzakkingen en op omwaaien. Het zelf metselen of storten van een goede en stevige fundering vergt best veel werk. Met een betonpoer bespaar je je heel veel tijd. Een betonpoer is kant-en-klaar, je hoeft het alleen nog maar in te graven. En een voordeel is dat je niet je gehele bouwwerk van een fundering hoeft te voorzien. Enkel op de plekken waar de staanders van je constructie komen graaf je een betonpoer in.

Voor welke toepassingen is een betonpoer geschikt?

Je kunt een betonpoer voor alle constructies gebruiken. Bouw je een veranda of een schuur? Dan meet je uit waar de staanders van je constructie komen en daar plaats je een betonpoer. Ook een schutting of speeltoestel staat vele malen steviger als je de dragende delen voorziet van een betonpoer.